NLP coaching

Neuro Linguïstisch Programmeren, vaak afgekort tot NLP, is de praktijk van het begrijpen van hoe mensen hun denken, voelen, taal en gedrag organiseren om de resultaten te behalen doormiddel van hun communicatie. NLP biedt mensen een methodologie om uitstekende prestaties van genieën en leiders in hun vakgebied te modelleren. NLP wordt ook gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en voor succes in het bedrijfsleven.
Maar wat is NLP dan precies?
Je zou NLP kunnen zien als een handleiding voor jouw brein. Doormiddel van verschillende tools en technieken, ga je leren effectief te communiceren met jezelf en met anderen. Tools en technieken die je leren doelgericht en effectief te communiceren.
Hoe werkt NLP?

Neuro

Elk individu heeft zijn eigen unieke mentale filtersysteem opgezet voor het verwerken van de miljoenen stukjes data die door de zintuigen worden geabsorbeerd. Onze eerste mentale kaart van de wereld bestaat uit interne beelden, geluiden, bewustzijn, interne gewaarwordingen, smaken en geuren die zich vormen als gevolg van het neurologische filterproces. Dit noemt men in NLP de eerste mentale kaart, in het Engels ‘First Access’.

 

Linguïstisch 

We geven dan een persoonlijke betekenis aan de informatie die we van de buitenwereld ontvangen. We vormen onze tweede mentale kaart door taal toe te kennen aan de interne beelden, geluiden en gevoelens, smaken en geuren, en zo een dagelijks bewust bewustzijn te vormen. De tweede mentale kaart wordt de Taalkundige Kaart genoemd.

 

Programmeren

Vervolgens treedt er een gedragsrespons op als gevolg van neurologische filterprocessen en de daaropvolgende taalkundige kaart. Dit is het moment waarop jouw manier van reageren wordt gevormd en hieruit volgt de output.

Waarom is dit interessant?
NLP helpt je om met een ander perspectief naar jezelf en anderen te kijken. Je leert begrijpen waarom je dingen doet zoals je ze doet en leert hoe je dit zou kunnen veranderen. Hoe reageer (communicatie en gedrag) jij op datgeen wat je waarneemt en hoe zou je dit anders (effectiever) kunnen doen?