Persoonlijke ontwikkeling

Één van de meest verstandige beslissingen die je voor jezelf kunt nemen is het streven naar voortdurende zelfontwikkeling. Enkele doelen die we voor onszelf stellen zijn: de kwaliteit van ons leven verbeteren, meer bereiken, een beter mens worden, en proberen een betere versie van onszelf te zijn. Maar hoe bereiken we deze doelen? Hoe meten we vooruitgang? En hoe spelen werkgevers een rol hierbij? Vanuit bewustzijn van je authenticiteit en potentieel creëer je het mooiste perspectief!


Zelfbewustzijn

Naarmate je ouder wordt komen er verschillende ervaringen en uitdagingen op je pad, die je meer bewust maken van je persoonlijkheid, gedachten en gevoelens. De eerste stap in persoonlijke ontwikkeling vereist dat je meer zelfbewust wordt. Maar wat betekend “zelfbewust”? Een mooie definitie uit de van Dale: “Iemand met besef van eigen innerlijke kracht en waarde”

Het is niet zo gemakkelijk om te groeien zonder zelfbewustzijn. Zonder uitgangspunt kun je niet meten hoe ver je bent gekomen of juist nog moet gaan. Zelfbewustzijn kan helpen om proactief je gedachten, emoties en gedrag te beheren in plaats van andersom. Bovendien zal het bewustzijn van je eigen acties en gevoelens je helpen om anderen beter te
begrijpen en zul je gezondere relaties ontwikkelen. Zelfbewustzijn zal niet direct al je problemen oplossen, maar het is de eerste stap in de richting van zelfontwikkeling.

Ben jij klaar voor de stap?